Kies de juiste locatie voor jouw fotoshoot

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 16:16
Kies de juiste locatie voor jouw fotoshoot

Als je aan het twijfelen bent om een fotoshoot in te plannen met een fotograaf, ben je vast wel al een lichte locatie tegen gekomen die je aandacht heeft getrokken. Misschien zie je je daar al helemaal zitten, of ben je nog aan het kijken welke andere opties voor locaties er zijn om uit te kiezen. En misschien wil je een fotoshoot inplannen maar heb je nog helemaal geen idee wat voor locatie je graag wilt. Dat kan ook!

Deze blogpost gaat jou helpen in jouw zoektocht naar de perfecte locatie voor jouw fotoshoot. Sla hem vooral op in je toolbar, de volgende keer dat je een fotoshoot aan het plannen bent, kan je hem er dan makkelijk weer bij pakken.

Het belang van de juiste locatie.

De juiste locatie maakt of breekt de fotoshoot. Eens of oneens? Bij klanten heb ik gemerkt dat ze langer van de foto's uit een fotoshoot genieten als ze de juiste locatie hadden. Het is dus wel echt handig om voor een goede locatie te zoeken.

Het gaat niet alleen om hoe licht of kleurrijk de locatie is, maar ook of de locatie buiten of binnen is. Een klant van mij wilde graag binnen fotograferen, maar kwam er tijdens de fotoshoot achter dat zij haar buiten haar op haar best voelt en dat zag je direct ook in de foto's terug.
De volgende keer dat we een fotoshoot samen hadden gepland, zijn we daarom alleen maar buiten gaan fotograferen!
Misschien denk je dat de fotoshoot dan saai of incompleet is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ook bij buitenlocaties kan je veel diversiteit creëren waardoor je beeldbank verschillend blijft. Een buiten locatie hoeft niet altijd in de natuur te zijn, maar kan ook in de stad!

Kies de juiste locatie voor jouw fotoshoot

De verschillende locaties die er zijn

Naast dat je binnen en buiten kan fotograferen, heb je ook locaties met veel of juist weinig kleur.

Als je kijkt naar jouw merkkleuren, zouden die dan meer bij een locatie met veel kleur passen of een locatie met veel neutrale tonen? Zelf vind ik dat kleurrijke merkkleuren goed bij een kleurrijke locatie passen en neutrale merkkleuren bij een neutrale locatie.

 

Op de eerste foto zie je een kleurrijkere, gevulde achtergrond. De foto daarna zie je een lichte en rustige achtergrond. 

Welke vind jij mooier?

Kies de juiste locatie voor jouw fotoshoot

Naast kleur kan je ook kijken naar hoe druk of rustig een locatie eruit ziet. Als je coach bent en jouw ideale klant graag naar ruimte en vrijheid begeleid, zou ik een grote, open, ruimte locatie erg vinden passen voor jouw fotoshoot. Maar misschien ben je tekstschrijfster en hou je wel van een beetje fun, dan zou ik een iets gevuldere locatie meer bij jou vinden passen. Hieronder zie je het verschil tussen een lege locatie en een gevulde locatie.

Kies de juiste locatie voor jouw fotoshoot
Kies de juiste locatie voor jouw fotoshoot

Hoe weet jij welke locatie bij jou past?

Kijk als eerste naar wie jouw ideale klant is en wat jij graag jouw ideale klant wilt meegeven. Hierna kan je kijken naar jouw merkkleuren. Maar naast dat het bij je ideale klant moet passen, vind ik vooral ook dat het bij jou moet passen. Als je gaat fotograferen op een plek waar jij je helemaal jezelf niet voelt, zal je dat in de foto's terugzien. Dat willen we zeker voorkomen!

Wil je wat locatie inspiratie ontvangen? Via de button hieronder kom je op de locatie wijzer van mijn website. Hier geef ik locatie tips over de plekken waar ik & mijn partner in crime zijn geweest en waar de mensen van de locatie bekend zijn met mij!

Ik hoop dat je veel aan deze blogpost hebt gehad, vergeet hem niet op te slaan in je toolbar voor als je daadwerkelijk je fotoshoot gaat inplannen. Zo heb je direct fotoshoot inspiratie bij de hand!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.