Moet je in neutrale tinten op de foto?

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 15:52
hoe jij uniek op de foto staat als ondernemer in jouw eigen online bedrijf en met personal branding aan de slag kan

Ik zie bijna alleen maar dat mensen met neutrale tinten op de foto gaan. Wit, Créme, Beige, Zwart, Bruin enz.  Zelf ben ik echt gek op neutrale tinten. Het brengt je huidskleur prachtig naar voren en jij springt echt als eerste uit de foto. 

 

Toch kan het ook wel wat eentonig worden, als je alleen maar met neutrale tinten werkt. Dus hoe kan je als je foto's van jezelf gaat maken met neutrale tinten werken en toch uniek blijven hierin?

Gebruik je brand colours

We hebben vaak ongeveer 3 omkleedmomenten tijdens een fotoshoot. Dus gemiddeld sta je met 4 outfits voor de camera. Dat geeft je lekker veel mogelijkheid om te variëren tussen wat je aandoet. Een wijde broek, een rok, een jurk, een wijde blouse met strakke broek, hakken, noem het maar op. Ik denk dat het daarbij een mooie balans is als je 75% neutrale tinten gebruikt en 25% je Brand Colours.

Je kan bijvoorbeeld bij outfit 1 je Brand colours verwerken in je accessoires, bij Outfit 2 in je blouse, Bij outfit 3 is je jurk helemaal in jouw kleur en bij outfit 4 ben je juist helemaal neutraal.

Kijk maar eens naar de voorbeelden hieronder. Al deze foto's  zijn bij de Branding Me Days in Zaandam gemaakt op 2 mei 2022

 

Allemaal hebben ze iets anders aan, en ze spatten allemaal uit de foto! 

Het fijne van de Brand Colours gebruiken is ook omdat;

 

  • Je deze in iedere van jouw foto's terug laat komen (en als je ook gewoon foto's van jezelf maakt met je mobiel)
  • Je hierdoor altijd herkenbaar bent voor jouw ideale klant als je in zijn/haar beeld terecht komt op social media of via een advertentie
  • Het is alsof je je werkkleding aan hebt, je representeert waar je voor staat.

 

Dus, wat ga jij aantrekken als jij weer foto's voor jouw onderneming gaat maken?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.