Wat je van een fotograaf mag verwachten

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 om 17:01
Wat je van een fotograaf mag verwachten

Ik vind dat je best wat van een fotograaf mag verwachten.

 

Soms lees of hoor ik over de werkwijze van een fotograaf waar ik het niet mee eens ben. Dingen die fotografen wel of juist niet doen waardoor er miscommunicatie ontstaat, klanten oncomfortabel worden (tijdens fotoshoots bijvoorbeeld) en niet het maximale uit een fotoshoot wordt gehaald.

Je mag van de bakker uitgaan dat zijn brood dezelfde dag gebakken is, net zoals dat je van een boekhouder mag verwachten dat die jouw aangifte op tijd en goed doet, toch?

 

Ik vind dat je dit van een fotograaf mag verwachten:

 

👉 Je mag verwachten dat een fotograaf kijkt naar wie jouw ideale klant is en daarop inspeelt met het maken van de foto's.

We maken de foto's niet voor mij, maar voor jou! Laatst vertelde een klant van mij dat ze een fotoshoot wilde afnemen bij een fotograaf die niet keek naar wat de behoefte van mijn klant. Ze wilde de fotoshoot op een locatie plannen die niet paste bij de doelgroep van mijn klant en meekijken in haar klerenkast om “geschikte” kleren uit te zoeken. Heel geschikt was het allemaal niet voor mijn klant, want zij deed mij al snel een berichtje!
Ik heb bij het voorbereiden en het maken van de foto’s altijd jouw ideale klant in mijn achterhoofd. Wie is jouw ideale klant en wat wilt hij/zij van jou terug zien op beeld. Doordat ik samen met jou hierover nadenk en dit inzet tijdens het maken van jouw beeldbank kan jij jouw ideale klant beter bereiken.

👉 Je mag verwachten dat de fotograaf de locatie regelt door van tevoren te bellen naar de locatie (bijvoorbeeld een koffiebar) om toestemming te vragen.

Hier heb ik horrorverhalen over gehoord! Klanten die eerst bij andere fotografen hebben gefotografeerd vertelden mij dat ze bij fotoshoots heel stiekem moesten fotograferen bij de locatie omdat het eigenlijk niet mocht. Eén klant vertelde mij dat een serveerster aan hun vroeg of ze foto's aan het maken waren, want dat mocht dus echt niet. Ja.. ongemakkelijk! 🙈

👉 Je mag verwachten dat de fotograaf alles eraan doet om alles uit de fotoshoot te halen en jou comfortabel te laten voelen tijdens de fotoshoot.

 

Klinkt logisch toch? Vind ik ook! Toch heb ik met regelmaat klanten die opgelucht zijn dat zij niet gehaast hoeven te doen tijdens het shooten en later op hun gemak (nadat ik de voorselectie heb gedaan) hun favoriete foto’s kunnen uitkiezen. In plaats van snel aan het einde van de fotoshoot foto’s bewerken waar de klant bij zit zodat het maar gedaan is. Het is echt niet oke als een fotograaf dat doet!

Want jij krijgt de mooiste foto’s als jij je comfortabel voelt! Daarom neem ik tijdens de fotoshoot de tijd voor mijn klanten en bewerk ik iedere foto met een frisse blik na de fotoshoot. Zo weet ik zeker dat ik jij kwalitatief goede foto’s krijgt.

 

 

Heb je ook een vervelende ervaring gehad tijdens een eerdere fotoshoot?

Wat vervelend dat die fotoshoot niet was wat je ervan mocht verwachten. 

Als je graag je verwachtingen nog eens wilt bespreken voordat je weer niet de foto’s of fotoshoot hebt die je wilt, vraag dan hieronder jouw gratis kennismakingsgesprek aan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.