Waarom een kennismakingsgesprek?

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 16:57
oortjes mobiel hand fotografie fotoshoot

Aan het begin van een samenwerking vind ik het geweldig om even te video bellen in het kennismakingsgesprek wat dingen te bespreken over de opkomende fotoshoot. Maar waarom vind ik het nou zó belangrijk om dat te bespreken? 

Dat wilde ik in een blogpost op een rij zetten zodat het ook voor jou duidelijk is!

 

Ik geef je 5 redenen waarom ik een kennismakingsgesprek geweldig vind.

 

1. We kunnen elkaar even zien

Dit is toch al een geweldige eerste reden? Tijdens het video bellen zie jij wie er achter de camera staat en mag ik jou ook leren kennen, wat ik super leuk vind. 

Als je het niet gewend bent om voor de camera staan, is het fijn om te weten wie er straks met een camera voor je gezicht staat. Tuurlijk, ik heb ook foto's  van mijzelf op mijn website staan, maar het is wel veel leuker om elkaar even te zien, toch?

 

2. Ik zie de locatie voor de fotoshoot

Dit is niet altijd zo, maar ik heb regelmatig fotoshoots die ik aan huis doe. Dan is het fijn als je mij al een korte rondleiding geeft tijdens het kennismakingsgesprek zodat ik al voorbereid ben en ik mij optimaal kan voorbereiden op de fotoshoot! 

 

3. We kunnen op dat moment jouw wensen bespreken voor de fotoshoot

Kan je dit ook via een vragenlijst via de mail? Ja, maar ik heb gemerkt dat de vrouwen waar ik ook maar een kwartiertje mee heb gebeld voor de fotoshoot, ik daar een fijnere, productievere en hechtere samenwerking mee heb gehad. Doordat we face to face even bespreken wat jij van mij verwacht, kan ik veel beter jouw wensen in de praktijk uitvoeren.

 

4. In plaats van 10 mails heen en weer over locatie, tijd en datum doen we alles in 1 gesprek.

Ik zei het al, maar benoem het graag: Het scheelt jou veel tijd! Als ondernemers houden we ervan om onze tijd zo functioneel mogelijk in te plannen en juist dit gesprek gaat je tijd schelen omdat we alles in een half uur bespreken waar je normaal langer mee bezig bent als we het over en weer mailen ;)

 

5. Het is super gezellig!

Naast dat het functioneel is, vind ik het ook gewoon heel gezellig. Ik ben gek op nieuwe mensen ontmoeten en ben altijd reuze geïnteresseerd in wie jij bent, wat je doet en waar jij écht de hele dag over kan praten.

 

Dus, zullen we een keer gaan bellen?

Een kennismakingsgesprek hoeft niet verbonden te zijn aan een fotoshoot, je mag vrijblijvend een gesprek met mij inplannen! Of je nou wilt praten over fotografie, jouw bedrijf in beeld of over iets anders; je bent welkom!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.