Mijn favoriete boeken

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 13:02
Mijn favoriete boeken joy van der valk business fotograaf

Iedere maand lees ik een boek over mindset, ondernemen, marketing of een ander interessant onderwerp. Het leek mij heel leuk om mijn favoriete boeken samen te voegen in een blogpost. Zo deel ik deze inspiratie ook met jou en misschien vind jij hier wel het boek dat volgende maand bij jou op het nachtkastje ligt. 

Alle boeken die ik hier noem zijn écht mijn lievelings boeken! Ik zet ze neer omdat ik ze onwijs waardevol, aangrijpend, openbarend en inspirerend vind en ik denk dat jij dat ook gaat vinden.

Sla vooral deze pagina op in de bladwijzerbalk als inspiratiebron voor als je weer op zoek gaat naar een inspirerend boek over inspirerende onderwerpen, want hier staan echt toppers tussen!


Momenteel lees ik deze topper

the art of people by joy photography

Ik heb dit boek al eens eerder gelezen, maar er zitten ook zo ontzettend veel goeie tips in over communicatie, samenwerken en proactief nadenken.

The Art Of People van Dave Kerpen is een mooie aanwinst in je boekenkast! Het boek is super makkelijk om weg te lezen en heeft leuke opdrachten erin staan.


alles is uitvogelbaar op de website van by joy photography

In Juni 2020 las ik Alles is Uitvogelbaar van Marie Forleo en O M G (Spreek dit op zijn amerikaans uit voor extra effect). Als je op zoek bent naar een harde maar toch liefdevolle schop onder je kont om je dromen waar te maken, dan is dit boek voor jou. Marie Forleo is lifecoach en motivational speaker en dat merk je als je haar boek leest. Haar manier van schrijven en vertellen is geweldig! Alles Is Uitvogelbaar is niet alleen een boek om te lezen, maar je zal ook veel (echt waardevolle) opdrachten op je bordje krijgen die je aan het denken zetten. Kortom: Alles Is Uitvogelbaar staat absoluut boven aan mijn lijst met favoriete boeken!


master your mindset op de website van by joy photography

Toen ik dit boek uit had, wilde ik hem eigenlijk weer vanaf het begin aan gaan lezen. Wat een fijn boek is dit! Niet alleen lees je over hoe Michael zijn ondernemerreis van in de schuld staan naar succesvol en rijk, maar hij leert je ook zijn succesformule. Michael zijn manier van schrijven is echt no-nonsense en laagdrempelig, waardoor het lekker weg te lezen is. Ik weet zeker dat ik hem binnenkort weer ga lezen!


De online marketing tornado op de website van by joy photography

Als je een marketing boek wilt hebben die super handig is én niet duur, dan raad ik je De Online Marketing Tornado van IMU aan! Eerlijk, ik heb geen andere marketingboeken gelezen, dus ik kan het niet vergelijken met andere, maar ik heb er persoonlijk heel veel uit kunnen halen dat ik in mijn eigen marketing nu toepas. Denk aan SEO, je email marketing en hoe je je website strategisch kan opbouwen. Dit is een boek dat ik na het lezen ervan er dan ook regelmatig bij pak om mijn marketing te reflecteren en te laten groeien.


girl stop apologizing op de website van by joy photography

Rachel zendt een duidelijke message uit met dit geweldige boek: Doe wat je echt wilt doen! Laat je niet remmen door wat anderen van je zouden kunnen vinden of smoesjes die je hoofd bedenkt, maar ga gewoon doen wat jij het aller liefste wilt doen. Je kan je voorstellen dat dit boek heerlijk is om te lezen (en misschien soms een beetje confronterend). Rachel haar humor is duidelijk merkbaar in het boek en dat vind ik geweldig. Een geweldig positief boek voor op je nachtkastje!


girl stop apologizing op de website van by joy photography

Veel mensen kunnen dit boek als "In een hokje duwend" ervaren, omdat Gretchen je introduceert met een model waarbij iedereen in één van de 4 "tendencies" past in principe. Toch heeft dit boek mij juist vrijheid gegeven, juist omdat ik door haar even in dat hokje werd geplaatst. Hoe?

Volgen Gretchen ben ik een Questioner. Dat betekent dat ik veel nadenk en dat heeft zijn voor- en nadelen. Voordeel is dat ik lang nadenk voordat ik iets doe (ook niet altijd waar hoor), nadeel is dat ik veel pieker over dingen. Tijdens het lezen over mijn profiel had ik veel herkenningspunten waardoor ik na ben gaan denken waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. Maar bij het lezen van andere tendencies herkende ik ook veel mensen uit mijn omgeving erin. 

The Four Tendencies is een geweldig boek als je de aard van mensen meer wilt bereiken en een mooi handvat als je veel mensen aanstuurt in je directe omgeving. Hij is makkelijk weg te lezen en de paperback heeft een formaat dat gemakkelijk in je tas past. 


Is het voor jou al overduidelijk welk boek jij gaat lezen? Laat het hieronder weten, ik ben super benieuwd wat je van dat boek vind!

 

Als jij nog een geweldig boek weet dat ik écht moet gaan lezen, laat dat dan in de reactie hieronder achter. Misschien ligt hij volgende maand wel op mijn nachtkastje! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.