Review Greenstory Notitieboek als linkshandige

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 09:33

Al een tijdje ben ik bezig mijn voetafdruk te verkleinen. Zo koop ik bijna alles aan kleding tweedehands, reduceer ik waar mogelijk hoeveel plastic ik gebruik en pak ik steeds vaker de fiets in plaats van de auto. Ik maakte al veel notities in mijn mobiel, maar wilde toch ook wel graag het pen op papier gevoel hebben. 

Na wat onderzoek heb ik uiteindelijk gekozen voor de Greenstory Greenbook! Dit boek is gemaakt als een whiteboard op zak waardoor je gemakkelijk je notities kan opschrijven en weer kan uitwissen. Super handig natuurlijk, maar als linkshandige zag ik het best wel voor mij dat ik veel van mijn notities uit zou wissen als ik met mijn hand erlangs ging.

Op de website stonden goede verhalen over linkshandigen die het notitieboek uit hadden geprobeerd, en daardoor heb ik besloten om het te proberen en dit notitieboek te bestellen.

Ondertussen heb ik het notitieboek al weer even uitgeprobeerd en laat ik je in deze blogpost weten of dit notitieboek linkshandig-vriendelijk is of niet.

Het concept

Laten we even beginnen bij het uitleggen van het concept van Greenstory. Zoals ik al zei is het Greenbook een whiteboard op zakformaat. De bladzijdes uit het notitieboek zijn stevig en gelamineerd. Je schrijft er dan ook niet met een normale pen in, maar met de Staedtler Correctable. Dat is een whiteboard stift en zo kan je eindeloos schrijven en je notitiebladen schoonmaken voor de volgende notitie. Voor het schoonmaken van de notitiebladen krijg je een doekje en een hervulbaar spuitflesje erbij. Het flesje vul je met water of een mix van allesreiniger en water. Door de bladzijdes nat te spuiten (of het doekje een beetje) kan je de notities makkelijk weer wegvegen.

De notities die je hebt gemaakt en niet zomaar wilt wegvegen, kan je opslaan in de app van Greenstory, zodat je ze digitaal altijd weer terug kan vinden.

Uiterlijk

Het fijne van het notitieboek wat ik bij alle andere herbruikbare notitieboeken miste tijdens het bestellen is dat je je Greenbook helemaal zelf kan opstellen. Er zijn speciale bladzijdes voor het plannen van je maand/week en je dag. Bladzijdes met to do lijsten en bladzijdes met dots, lijnen, hokjes of blanco. Je kan alle kanten dus op met de bladzijdes die aangeboden worden door Greenstory! Ook kan je uit verschillende covers kiezen zodat je een notitieboek helemaal naar jouw stijl hebt.

Bij het bestellen van een Greenbook krijg je er sowieso een stift bij. Ook kan je meer accessoires kopen zoals pennen in blauw, groen en rood, etui's, covers voor je notitieboek en nog meer.

Prijs/kwaliteit

Voor de cover van het notitieboek, 3 maandbladen, 1 habit tracker blad, een extra pen en 4 dotted pagina's heb ik inclusief verzendkosten €33,35 betaald. Dat is misschien meer dan de gemiddelde notitieboek, maar deze gaat door de herbruikbaarheid dan wel vele malen langer mee! 

De kwaliteit vind ik heel goed. De cover en de bladen zijn van stevig materiaal en aan de cover van je notitieboek zit al een penlus. Het enige is (maar daar waarschuwen ze ook voor) dat als je te hard met je stift op je blad drukt, blijft er een nadruk achter op de bladzijde. Maar ik vind eerlijk dat dat niet heel vervelend is.

Gebruiksgemak, linkshandig-proof?

Goed, daar komt hij dan; is hij linkshandig-proof?

Ik weet niet in hoeveel seconden de inkt opdroogt, maar ik moet zeggen dat het vrij snel is. Het ligt er wel aan hoe snel je schrijft. Hoe sneller je schrijft, hoe eerder je zal merken dat je de inkt weer aan het uitvegen bent.

 

Het ligt er wel aan wat ik doe. Als ik een brainstormsessie heb en dingen opschrijf terwijl ik ondertussen iets aan het opzoeken ben, is het geen probleem. Maar als ik intensief aan het schrijven ben, zoals journallen, merk ik wel dat ik stukjes uitveeg. Nogmaals, ik vind het niet vreselijk, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Het grootste nadeel voor een linkshandige zijn ook natuurlijk de ringen waarmee het notitieboek bij elkaar wordt gehouden. Er zijn momenten dat ze enorm in de weg zitten, maar dat is denk ik ook omdat ik weinig bladzijdes in mijn notitieboek heb en ze dus meer aanwezig zijn dan wanneer ik veel bladzijdes in mijn notitieboek heb. De ringen zorgen er wel voor dat ik zelf mijn notitieboek helemaal kan indelen en dat vind ik een ontzettende pluspunt.

 

Iets dat ik ook neer wil zetten in de review is dat hoe langer inkt op de bladzijdes zitten, hoe moeilijker ze zijn om weg te halen. Ik schrijf iedere maand een maandoverzicht waar al mijn doelen in staan voor die maand en aan het einde van de maand is dat nog wel eens lastig om weg te halen om opnieuw te kunnen schrijven. 

 

Als laatste negatief punt vind ik dat de stift vaak "faalt". Dat hij teveel of veel te weinig vloeit waardoor of de inkt er lang over doet om te drogen of dat je mijn handschrift niet kan lezen. 

 

Ik gebruik niet de app van Greenstory voor het opslaan van mijn notities, maar die van Bambook omdat ik het systeem van het fotograferen en selecteren van mijn pagina daarin vele malen fijner vind. Maar dat is een persoonlijke mening.

 

Nog een paar positieve punten over dit notitieboek, want ik vind hem echt niet helemaal verkeerd hoor!

- Je bespaard jezelf onwijs veel papier en geld door het systeem van Greenbook. Ik heb veel notities online opgeslagen die ik anders in alle bladzijdes kwijt was geraakt. Ook is het super fijn om altijd mijn notities bij mij te hebben!

- Ik heb formats in mijn Greenbook die ik vaak uitwis en opnieuw invul, wat super fijn is. Dat scheelt je heel veel tijd.

- Het feit dat je je notitieboek helemaal kan indelen zoals jij dat wilt, vind ik echt fantastisch! 

- Je hoeft niet veel bladzijdes aan te schaffen omdat je ze eindeloos kan hergebruiken. Hierdoor blijft het notitieboek licht en dun.

Conclusie

Als ik een cijfer zou geven, zou dat een 6/10 zijn.

Vergelijkend met alle andere herbruikbare notitieboeken vind ik deze het fijnste. Ik vind het sowieso fantastisch dat er mensen zijn die dit soort creatieve oplossingen in werking zetten voor een schonere, mooiere wereld.

Er zijn echt punten waar ik minder tevreden mee ben, maar veel daarvan zijn overheen te kijken.

 

Raad ik hem je aan? Ja, maar wel vooral als je rechtshandig bent! Voor linkshandige vind ik hem niet 100% gebruiksvriendelijk.

Momenteel is er geen herbruikbaar notitieboek heel gebruiksvriendelijk voor linkshandigen. Een andere oplossing is om op een Ipad met Apple Pencil notities te maken.

 

Heb jij wel eens een herbruikbaar notitieboek gebruikt? Wat vond je ervan?

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke Boijmans
een jaar geleden

Als linkshandige gebruik ik het notebook gewoon op zijn kop. Dus dan heb ik de ringen aan de rechterkant, natuurlijk veeg je nog steeds de inkt uit, maar dat vind ik niet hinderlijk omdat ik hem vooral gebruik voor korte notities en lijstjes.