Mijn 2020 in foto's

Gepubliceerd op 30 december 2020 om 10:21

Dit is de tweede jaar dat ik in foto's heb vastgelegd als fotograaf. Vorig jaar heb ik ook deze blogpost geschreven voor 2019 en ook dit jaar lees je hier hoe mijn 2020 in foto's eruitziet! 

 

Het is een bijzonder, soms moeilijk jaar geweest, desondanks ben ik dankbaar voor alle levenslessen dat 2020 aan mij heeft gegeven.

 

De grootste successen van mijn jaar zijn:

1. 20+ ondernemende vrouwen mogen fotograferen voor hun bedrijf.

2. Mijzelf voor het eerst loon kunnen uitbetalen.

3. Door twee coaching trajecten ontzettend persoonlijk gegroeid. Als je mij nu vergelijkt met hoe ik op 1 januari was, zal je twee hele verschillende Joy's zien.

4. De eerste euro's met passief inkomen verdiend. Volgend jaar zal ik hier nog meer mee bezig zijn. Zo ben ik bezig met een cursus die ontzettend waardevol voor je gaat zijn (In januari lees je hier meer over).

5. En als je mij op Instagram volgt, weet je misschien wel dat ik een huis heb gekocht! In februari krijgen we de sleutel en ik kan niet wachten om mijn eigen plekje daar te gaan creëren waar ik kan werken.

 

Dat zijn mijn grootste successen, hieronder zie je de foto's die uit mijn camera kwamen dit jaar!


Januari

Dit zijn twee foto's die je niet kent en niet van mij gewend bent. Een doel voor mij dit jaar was om mijzelf uit mijn fotografische comfortzone te trekken en dingen te doen die ik nog niet eerder had gedaan. Zo kwam het op mijn pad dat ik Naomi en Danny fotografeerde om een bijzonder moment voor hun vast te leggen. Ik ben nog steeds onwijs tevreden met deze foto's. Als ik eenmaal fulltime in mijn eigen bedrijf werk, wil ik graag de niche zwanger/newborn/gezinnen met kleine kinderen erbij nemen. Ik ben al een beetje begonnen met het opbouwen van een portfolio hiervoor, dat vind je op @lovebyjoy op instagram.


Februari

In februari had ik Carlijn Ottens voor de tweede keer voor de camera bij haar op haar kantoor. We hadden al een paar hele mooie dagen in februari en bij deze shoot hadden we dus ook al wat foto's voor de komende lente gemaakt.


Maart

In maart had ik Angela en Kathleen op de foto. Corona begon hier natuurlijk al langzaam op te komen, maar gelukkig konden Angela en ik nog naar een heel leuk koffietentje voor haar fotoshoot. 


Voor het eerst had ik een fotoshoot met een man. Ook dit was een moment van mijzelf uit mijn comfortzone trekken. Ik kwam Mika tegen en het leek hem leuk om voor mijn camera te staan. Ik ben erg blij met het resultaat!


April

April was de maand van de échte lockdown. Ik heb in deze maand dan ook geen shoots met klanten gehad. Ik heb wel foto's gemaakt voor mijzelf. Links zie je een foto die ik in mijn E-book heb gebruikt, deze vind ik echt nog steeds heel leuk! Rechts is een foto die ik maakte voor een blogpost in samenwerking met Fotofabriek.


Hier zie je mijn partners in crime, samen met een kaartje die ik zelf heb ontworpen om mijn klanten te sturen na een leuke samenwerking.


Hier twee foto's van een (veilige) newbornshoot die ik weer samen met Naomi had en hun pasgeboren kleintje. 


Mei

In mei begon ik weer langzaam met de business shoots en als eerste stond Marianne voor mijn camera. We hebben samen in Wijk Aan Zee op een mooie dag buiten geshoot. 


Ik zag telkens een prachtige zonsondergang vanuit mijn huis en besloot samen met een vriendin, Susanne en haar hond naar het strand te gaan om te gaan fotograferen tijdens de zonsondergang. Geen moment spijt van gehad, wat zijn dit prachtige plaatjes!


In mei had ik weer een newbornshoot! Nog steeds zo blij met hoe leuk deze foto's zijn geworden. 


Juni

Met Elles ging ik Amsterdam in om foto's te maken voor haar bedrijf. Het was een hele zonnige dag en dat maakt de foto's prachtig licht!


Ook ben ik met Mariëlle aan de slag gegaan voor haar website. Het was ook een super zonnige dag bij haar prachtige huis uit (als ik het goed heb) 1910!


Janneke en ik besloten naar de Zee te gaan in Den Haag, bij Beachclub Birds. Deze Beachclub vind je terug op mijn locatiewijzer, want het is echt een favoriet van mij.


Nog een kiekje die ik binnen bij Beachclub Birds maakte, gewoon omdat de stijl bij hun zo mooi is!


Juli

In Wijk Aan Zee heb je ook een heel leuk plekje, namelijk De Liefhebbers Aan Zee. Dat is waar Amber en ik afgesproken hadden om haar beeldbank vast te leggen. Deze fotoshoot is een heel goed voorbeeld waarbij je ziet dat ook bewolking voor hele mooie foto's kan zorgen.


In deze tijd was de horeca weer open en daar maakte ik goed gebruik van, Tess en ik hadden in Utrecht bij 30ML Coffee Roasters afgesproken en zijn we daarna Hoog Catarijne ingegaan in Utrecht.


Sabrina vroeg mij foto's te maken voor haar website. Deze fotoshoot was anders dan normaal, maar juist daarom ook ontzettend leuk! Ik heb mijn flitserset weer uit de kast getrokken voor deze fotoshoot en ik ben ontzettend tevreden met de gemaakte foto's. 


Myrthe en ik spreken wel vaker af om foto's van elkaar te maken. In de zomer maakten we in Wijk Aan Zee een paar prachtige foto's in de duinen. (foto's van mij zijn niet met mijn camera gemaakt, maar ik vond het wel erg leuk om ze ertussen te zetten)


We gaan van de frisse foto's weer naar een warmere bewerking. Ik had namelijk mijn broer en schoonzus voor de camera om foto's te maken van het prachtige moment dat ze in verwachting waren van mijn neefje! Kijk verder in deze blogpost om ook foto's van mijn kleine vriendje te zien


Augustus

Voor de tweede keer mocht ik ook Carlijn van der Kulk voor de camera hebben. We hadden bij De Dakkas in Haarlem afgesproken. Buiten was het zonnig en ik vind deze foto's dan ook echt super leuk geworden!


Myrthe nodigde mij ook uit om mee te gaan naar een Styled Wedding Shoot! Dat is een bruiloft waarbij merken met elkaar samenwerken om promotiemateriaal te maken waarbij alle deelnemende merken en bedrijven van kunnen profiteren. Myrthe was 1e fotograaf en ik ging mee als Second Shooter. Ik weet dat bruiloften niet iets is waar ik veel mee wil gaan doen, maar ik vond het wel ontzettend leuk om dit mee te maken!


September

Anne-Margriet en ik gingen op stap naar Utrecht en hebben bij Gys, buiten in de stad en Hoog Catarijne foto's voor haar bedrijf gemaakt. Ze vertelde dat ze in de buurt waar we fotografeerde ook gestudeerd heeft. Ik kan mij voorstellen dat het een geweldig gevoel geeft om daar jaren later als succesvolle ondernemer weer te staan!


Terwijl ik dit schrijf is de website van De Oppaslijn net online gegaan met foto's die ik samen met Eline heb gemaakt ervoor!


Carlijn Ottens had in september de kickstart dag van een groep voor haar academy. Deze dag hebben we foto's gemaakt die zij weer op haar website kan gebruiken voor het aantrekken van nog meer toppers voor haar academy!


Voor de tweede keer in een jaar was ik bij De Liefhebbers Aan Zee te vinden voor een shoot, maar dit keer met Lindsay!

Lindsay heeft net haar website online gezet voor haar eigen stichting. Heel erg gaaf!


Oktober

In Oktober spraken Carlijn Ottens en ik weer af voor een fotoshoot, deze keer op het strand van Castricum. Dit is denk ik één van mijn favoriete fotoshoots, omdat deze foto's zoveel mooie kleuren hebben en vooral de vrijheid laten zien dat Carlijn ook graag haar ideale klant mee wilt geven!


Niet veel later was ik weer aan zee in Castricum te vinden, dit keer met Suzanne! In 2021 komt haar debuut uit en daar kan ik niet op wachten!


Ook heb ik voor Zoomers nog wat sfeerbeelden gemaakt die zij kunnen inzetten voor hun marketing.


November

November begon met een fotoshoot met Vivianne. We hadden super geluk met deze zonnige dag! Vivianne had het plaatje dat zij wilde bereiden met deze shoot heel goed in haar hoofd waardoor we veel onwijs mooie foto's hebben gemaakt die haar professionaliteit maar ook haar persoonlijkheid uitstralen!


De week erna sprak ik met Marjolein af op de NDSM werf waar we een super gezellige en kleurrijke shoot hadden! Het is een hele tijd geleden dat ik op de NDSM werf ben geweest en ik had dan ook echt genoten van het maken van de foto's met Marjolein.


En sprak ik weer met Lindsay af voor een tweede shoot. Vooral de onderste foto was zo leuk om te maken!


Met Fabienne, Petra en Jorien had ik een mini shoot. Zij hadden mij geholpen met het invullen van een vragenlijst zodat ik mijn ideale klant alleen maar beter leer kennen en als cadeautje hadden zij een mini shoot gewonnen.


Carlijn van der Kulk en ik hadden deze prachtige dag in de Amsterdamse waterleidingduinen! We hadden gerekend op bewolking en waren dus blij verrast dat de gehele fotoshoot het zonnetje scheen.


December

Mijn prachtige neefje Kyan was in Augustus geboren en in December had ik met mijn broer, schoonzus en Kyan een shoot. 


De laatste fotoshoot van 2020 is met Monique! Heerlijk om dit jaar op Castricum aan Zee wederom af te sluiten en terug te kijken naar alle geweldige shoots van dit jaar!


Ik dacht dat de blogpost van 2019 al lang was, maar deze is volgensmij nog veel langer haha!

 

Door het maken van deze blogposts kijk ik ontzettend trots en dankbaar terug op het afgelopen jaar. En kan ik niet wachten om te zien wat 2021 mij te brengen heeft!

 

Bedankt voor het lezen!

 

Veel liefs, Joy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.