Mijn 2019 in foto's

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 16:57
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

 

Deze maand was ik druk bezig de vele fotoshoots van de vorige maand af te ronden en begon ik met de Gratis Downloads die ondertussen al meer dan 100x zijn gedownload op mijn website (en nog een heel hoop zijn gescreenshot uit mijn highlight)! Ik ben enorm blij met deze foto's en kreeg hierdoor ook weer een hoop nieuw inspiratie en ideeën. 

 

 

Op de valreep van 2019 leek het mij nog heel tof om met jou mijn favoriete foto's van dit jaar te delen. Ik heb er zoveel gemaakt, maar hier zijn absoluut mijn favorieten! 

 

Dit zijn foto's die ik niet alleen voor klanten heb gemaakt, maar ook in mijn vrije tijd :)

 

Hier komen ze:

 


Januari

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Ik had de kledingwinkel "Roots" een berichtje gestuurd of ik misschien een keer voor hun als vrij werk kon fotograferen. Dat vond de eigenaresse wel tof en toevallig kwam die dag Fien Vermeulen ook langs indien zij de styling voor fien doen.

Zodoende heb ik deze toffe vrouw ontmoet en mogen fotograferen, wat heel tof was!


Februari

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

In februari fotografeerde ik Nikita Alana voor haar bedrijf, we hadden hiervoor een toffe airbnb plek gevonden en daar in de rust van de zaanstreek de fotoshoot gehouden. Ik raad dit nog steeds aan bij klanten, omdat het voor ons zo'n fijne beleving was! 

Bij openbare plekken moet je altijd rekening houden met andere mensen en de eigenaren, maar als je een klein beetje neerlegd voor een locatie, heb je alle tijd en rust voor de fotoshoot.  En hoewel je gebonden bent aan een plek, zaten wij in de natuur en konden we zo veel verschillende settings shooten ;)


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Ik ben nog steeds onwijs blij met deze foto! Dit is mijn broer die op zijn auto zit in de Ardennen. We waren met de hele familie op vakantie en wij besloten heel even erop uit te gaan met de zonsondergang. 


Maart

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Ik fotografeerde lieve vriendin en mede-ondernemer Suzanne! Wij hebben elkaar bij dezelfde werkplek ontmoet en zijn vanaf de eerste dag dat we met elkaar werkten al super close. Ze is een enorme inspiratiebron voor mij en zal haar zeker als vriendin niet willen missen♥

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

April

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Myrthe en ik raakten met elkaar aan de praat na een berichtje in een facebook groep (volgensmij) waarbij ik een berichtje erop had gegooid om met wat fotografen af te spreken. Hiervan is Myrthe zeker één van diegene waar ik direct goed mee klikte! We hadden in Amsterdam afgesproken, drankjes gedaan en foto's gemaakt in het Vondelpark!


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

In April ging ik ook naar het evenement van Michelle en Kimberly in Utrecht.

Ik stelde voor om mijn camera mee te nemen en wat foto's te maken tijdens het evenement. Het grappige vind ik dat ik zie dat ik hier ook al bezig was om sfeer vast te leggen. Dat zie ik vooral aan de foto hierboven, waar Kimberly een papiertje ergens in doet en zo beweging vastleg. Ik vind het ook weer super mooi hoe het licht hier in de foto valt, daar kan ik echt van genieten ;)


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Ik laat hem niet altijd zien, maar dit is Doodle, het hondje waar ik mee ben opgegroeid! Ik ken hem al vanaf ik 13 was en hij is dan ook super belangrijk voor mij♥ In januari word hij 11!


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

In januari had ik een giveaway georganiseerd met het inschrijven van mijn bedrijf, Carlijn had die gewonnen en besloot een zussenshoot te hebben met haar zus Eline. Echt één van de gezelligste shoots was dit!


Mei

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Aniek is ook zo'n enorme inspiratiebron, zij laat haarzelf niet tegenhouden door haar lichaam en rockt haar eigen bedrijf als coach voor meiden met een chronische ziekte. Ik vond het enorm gaaf om foto's te mogen maken voor haar bedrijf!


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Ook Carlijn stond voor mijn camera in Mei, de foto's van deze shoot zie ik nog regelmatig langs komen en daar wordt ik heel happy van!


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Dit is de mooiste locatie waar ik heb gefotografeerd dit jaar. Gillian en ik waren na lang zoeken bij Beachclub Birds gekomen om foto's voor haar bedrijf te maken. Deze tent heeft zo veel leuke hoekjes om te fotograferen!


Juni

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Hier vond ik het weer tof om op een evenement te fotograferen en dit keer deed ik dat voor die van Esmeralda.

Dit was serieus één van de warmste dagen van 2019 waarop het evenement was. De foto's nemen onder de koele boom hier was dan ook echt niet erg. Kan ik mij nu moeilijk voorstellen, die warmte!


Juli

Hier was ik op vakantie in Spanje en heb ik even pauze genomen van het fotograferen. Af en toe is dat ook goed! Als je het jezelf forceert, komt er toch niets tofs uit.


Augustus

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Weer met Myrthe afgesproken! We spraken weer in Amsterdam af en kwamen dit geweldige straatje tegen met planten.


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Niet helemaal de juiste volgorde, daarvoor heb ik namelijk toen ik nog in Spanje was mijn schoonzusje gefotografeerd met de ondergaande zon. Het blijft echt de mooiste tijd om te fotograferen, met de golden hour!


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Deze maand had ik ook mijn eerste familie fotoshoot! Heel nieuw voor mij, maar ik had er echt enorm van genoten. Of ik dit meer ga doen in 2020? Dat denk ik wel, ik zou het sowieso erg leuk vinden om meerdere vormen van fotografie uit te gaan proberen. 


September

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Lilia volg ik al jaren op Instagram en al tijden keek ik haar vlogs op youtube. Ik wist dat ze uit Nederland kwam, maar kwam er in September achter dat ze heel dichtbij mij heeft gewoond! Toen ze in haar stories liet weten dat ze in de buurt was, heb ik haar een mail gestuurd met de vraag of ze het tof vond samen een keer te shooten. Zo gezegd, zo gedaan! 

Ik vond het best spannend om haar een berichtje te sturen, maar uiteindelijk ben ik zo blij dat ik dat heb gedaan. Een tip voor jou als je dit ook eens wilt doen: Stuur gewoon dat berichtje!


Oktober

 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

In oktober ontmoette ik Marijn in de Javastraat in Amsterdam om een beeldbank te maken voor haar bedrijf. Wat ben ik blij met de foto's die hieruit zijn gekomen zeg! Het was dan ook echt een hele fijn shoot samen met haar ;)


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Ook heb ik Leonie gefotografeerd voor haar bedrijf en met haar familie. Dit was tot nu toe de plek waar ik het langste voor aan het reizen was. Het was zeker de moeite waard, want de foto's zijn echt heel tof geworden!


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

In Oktober fotografeerde ik ook voor het eerst een mannelijke ondernemer, Nanne

Ook dit is iets wat vaker van mij mag gebeuren, de tijd schoot voorbij en het was een hele relaxte, leuke shoot!


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

In Oktober maakte ik ook veel gratis downloads!


 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank
 mijn 2019 in foto's fotograaf ondernemende vrouwen fotografie branding beeldbank

Daar is hij weer! In november waren Sem en ik in Frankrijk voor een paar dagen en hier lag in de bergen al sneeuw, waar ik deze foto van Doodle heb genomen. (als cadeautje voor ons 6 jaar samenzijn mochten we hem mee naar frankrijk)

Deze foto's zijn wat ruwer door de blauwe tinten die er meer in zitten in vergelijking met de foto met het zand, maar toch vind ik ze echt geweldig!


December

Deze maand heb ik vooral foto's gemaakt voor het Kerst Contentpakket en een nieuw contentpakket dat er in 2020 aan komt. Verder heb ik het wat rustiger aan gedaan met de camera, om ook te genieten van de feestdagen.

 

 

Dat zijn ze, mijn lievelingsfoto's van 2019!

 

Wat is jouw favoriete foto van 2019?

Als hij op social media staat, laat dan even een linkje achter hieronder :)

 

Veel liefs, Joy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.