Veelgestelde vragen

Hoe werkt een fotoshoot?

Ik kan mij voorstellen dat je graag meer wilt weten over hoe een fotoshoot werkt! Je kan op de volgende pagina er meer over vinden. 
Wil je graag er nog meer over weten? Je kan mij altijd een mailtje sturen via joy@byjoyphotography.nl


Ik weet niet wat ik aan moet naar een fotoshoot

Geen probleem! Je krijgt mijn e-book "Jouw beeldbank voorbereid!" tijdens het tekenen van de offerte. Het e-book gaat jou helpen met de voorbereiding van jouw fotoshoot. Als je twijfelt over een bepaald kledingstuk, kan je ook mij altijd een berichtje sturen per Whatsapp om het met mij persoonlijk te bespreken.


Hoeveel foto's krijg ik na de fotoshoot?

Hoeveel foto's je krijgt, staat bij ieder pakket aangegeven. Je kan tijdens het kiezen van de foto's meer foto's uitkiezen, na het maximale aantal foto's zijn de foto's €6 Exclusief BTW per stuk.


Mag ik de foto's zelf uitkiezen?

Ja! Na de fotoshoot krijg je een link naar een online Galerij waar jij rustig met een kopje koffie of thee nog eens door de foto's kan kijken en daar jouw favoriete foto's uit kan kiezen. Jouw gekozen foto's  zal ik bewerken.


Gaat de fotoshoot door met slecht weer?

Nee, in principe niet. De reden hiervoor is dat ik jouw plekje in de tijd dat we erachter komen dat het slecht weer wordt, niet kan vullen met iemand anders. We kijken wel samen naar andere mogelijkheden in locatie.


Hoe bewerk je de foto's?

Ik importeer alle foto's op het bewerkingsprogramma Lightroom waar ik mijn eigen preset (filter) gebruik voor de foto's. Ik bekijk iedere foto stuk voor stuk en haal de foto's eruit waarvan ik zeker weet dat jij die niet bewerkt hoeft te hebben (foto's met gekke bekken of bewogen foto's bijvoorbeeld). Zodra jij de foto's gekozen hebt die je wél bewerkt wilt hebben bewerk ik de foto's verder in Lightroom. In Lightroom zorg ik ervoor dat de foto's mooi licht, een beetje warm maar toch fris zijn. De laatste puntjes op de "I" doe ik in Photoshop. Alle foto's gaan nog even langs Photoshop om kleine imperfecties weg te halen (puistjes, vervreemde haartjes en kleine eventuele wondjes) en wat extra scherp te maken. Hierna zijn de foto's klaar en exporteer ik ze in drie formaten voor je.

"HIGH-formaten" gebruik je voor als je je foto's af wilt laten drukken.

"MEDIUM-formaten" zijn "normale" formaten, deze gebruik je onder andere voor je social media.

"WEB-formaten" zijn voor je website, dit zijn hele lichte bestanden zodat ze je website niet verzwaren en je SEO omlaag gooien.


Waarom vraag jij wat je vraagt voor fotoshoots?

Tijd. Ik besteed heel veel tijd aan de fotoshoots. Waarom? Omdat ik het ten eerste natuurlijk helemaal geweldig vind om bezig te zijn met fotoshoots! Maar ik steek ook enorm veel tijd in een fotoshoot omdat ik wil dat jij echt helemaal happy bent met de foto's die je ontvangt van mij.

Met een fotoshoot waarbij we 2,5 uur shooten ben ik in totaal zo'n 10 uur bezig met voorbereiding, communicatie met jou, fotografie, bewerking en administratie. Ik doe het met gigantisch veel liefde, maar de reden dat ik vraag wat ik vraag is wel om ook de uren te dekken dat ik met mijn administratie bezig ben van jouw fotoshoot. Dankjewel voor je begrip!


Kan je puistjes en andere imperfecties weghalen tijdens het bewerken?

Zeker, ik kan ook minder weghalen als je dat wilt! Ik heb veel verschillende klanten. De ene wilt graag dat ik veel imperfecties weghaalt, de ander zegt: "Dit ben ik en daar deal je maar mee." Ik zal daarom altijd van te voren aan jou vragen wat jij graag wilt.